Sectoren

Glastuinbouw.

Wetgeving, maatschappelijke ontwikkelingen en eisen van afnemers hebben impact op de glastuinbouw. Energiezuinig telen en het realiseren van een optimale productie, dat zijn de doelstellingen van het Nieuwe Telen (HNT). Maar ook de reguliere glastuinbouw werkt aan deze onderwerpen.

Delen

Parameters

Voor een optimale teeltstrategie zijn metingen nodig. Conventionele parameters zoals temperatuur, watergift/vocht, CO2-dosering en PAR dragen onvoldoende bij. Sendot maakt het de glastuinbouw mogelijk om andere essentiële waardes te meten.

Met onze optische sensoren kan het zuurstofniveau en de pH waarde onder de grond, bij de wortels, gemonitord worden. Ook kan de foto¬synthese activiteit rechtstreeks op het blad gemeten worden. Deze gegevens maken betere en gefundeerde conclusies mogelijk met betrekking tot de plantgroei en de plantweerbaarheid. 

Lees hier meer over een betere teeltsturing met onze sensoren.

Geselecteerde modellen voor deze industrie:

Ons dataplatform SenBox

De (opgeslagen) data van onze sensoren kunnen worden uitgelezen via onze software suite. De laatste versie van de software kun je eenvoudig via deze website downloaden en installeren op je computer. We hebben korte introductie opgenomen om je goed op weg te helpen.

Cases

“Optimaliseren met nieuwe plantsensoren”

Richard Enthoven, teeltmanager van Duijvestijn Tomaten uit Pijnacker doet voor het tweede jaar ervaring op met nieuwe sensoren.  “Het levert nieuwe inzichten op, die we gebruiken om de groeiomstandigheden te optimaliseren.”.

Voordelen

Wat wij voor u
kunnen doen en
wat het u oplevert.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van sensor-nieuwtjes en interessante datamogelijkheden 

Vul uw gegevens in voor
het maken van een afspraak.