Kenniscentrum

Veel gestelde vragen.

Hieronder vind u de veel gestelde vragen die wij afgelopen jaren voorbij hebben zien komen. 

Komt u er nog steeds niet uit? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. We helpen u graag verder.

Ja, dit is mogelijk. Onze sensoren zijn verkrijgbaar in een analoge versie. Deze versie heeft een analoge poort (4-20 mA) om de sensor aan te sluiten op een klimaatcomputer. Alleen onze zaadsensor is niet in deze versie beschikbaar.

De levensduur van de coating is ongeveer 6 maanden of 400.000 metingen, afhankelijk van het gebruik van de coating. 

Ja, onze zuurstofsensor kan worden gebruikt om zowel in lucht en water te meten.

De sensorkit is voorzien van een speciale substraatpredrill en een ondersteuning voor de optrode (driepoot). Deze driepoot steek je in het substraat. Met de predrill maak je voorzichtig een gat in het substraat, gebruik hiervoor het gat die zich in de driepoot bevindt, Stop op de hoogte waar u wil meten. Haal de predrill eruit en plaats de optrode voorzichtig in het net gemaakte gat. De driepoot zorgt voor extra ondersteuning, zodat er geen lekkage komt naar het meetpunt.

De sensor kan overal in de mat worden geplaatst. De plaats zal dan ook afhankelijk zijn van de meetvraag. 

Het meten tussen twee blokken in waar de optrode in de onderste laag wordt geplaatst, is vaak een goed gemiddelde om de trend in zuurstof in de mat te volgen. 

 


Opgeslagen gegevens kunnen eenvoudig van de sensor worden geïmporteerd door de sensor op een laptop of pc aan te sluiten en de Sendot-software te gebruiken.
Je kunt de gegevens vervolgens opslaan als een .txt-bestand en exporteren naar een Microsoft Excel-bestand.

Voor kassen is 5 minuten meestal voldoende om zicht te krijgen op het zuurstofverbruik in het wortelmilieu. Het is echter mogelijk dat u in de zomer meer water wilt geven, waardoor u een hoger interval kunt instellen. Hoe hoger het interval, hoe nauwkeuriger het zicht op het zuurstofverbruik, maar dat gaat ten koste van de levensduur van de coating.
U kunt kiezen voor een eenstaps- of een tweestaps-kalibratie. Als de sensor afwijkende waarden vertoont, kunt u in het sensormenu in “Sensorinstellingen” een eenvoudige eenstaps-kalibratie kiezen. Zie de FluoMini Pro-handleiding voor een uitgebreide uitleg.
Nadat de coating van de sensor is vervangen, moet een eenpuntskalibratie worden uitgevoerd. Als u bovendien merkt dat de sensor ongebruikelijke zuurstofwaarden weergeeft, kunt u een eenpuntskalibratie uitvoeren.
Het wordt aanbevolen om indien mogelijk een tweepuntskalibratie uit te voeren bij het vervangen van de tip. Deze tweepuntskalibratie moet worden uitgevoerd onder stabiele temperatuuromstandigheden. Voor meer informatie over kalibreren kun je de sensorhandleiding lezen.
De sensor is spatwaterdicht, maar niet waterbestendig. Af en toe condenseert er vocht op de sensor in de kas. Dit heeft op korte termijn geen invloed op de sensor, maar het is aan te raden om een ​​waterdichte doos aan te schaffen om de sensor vochtvrij te houden.
Nee, de sensor gebruikt geen zuurstof voor de metingen. Onze sensor meet optochemisch en niet elektrochemisch.
De handheld sensor heeft een ingebouwde 4GB SD-kaart. Dit is voldoende om 6 maanden continu te loggen met een interval van 5 minuten.
Ja, de sensor kan worden gesteriliseerd door deze af te vegen met een 70% ethanol nat doekje.

Vul uw gegevens in voor
het maken van een afspraak.