Aanbod

Optische sensoren.

Sendot ontwikkelt en produceert optische sensoren die meten met licht.

Onze optiek is uniek, onze intelligente elektronica regisseert de metingen en vormt deze om tot meetresultaten.

Al onze sensoren kunnen geïntegreerd worden binnen de bestaande infrastructuur. Wij helpen met de interpretatie en begeleiden onze partners naar een maximaal resultaat. De Sendot sensoren dragen bij aan een meer productie, een betere kwaliteit, een grotere efficiëntie en verbeterde duurzaamheid.

Wij bieden de volgende optische sensoren

Zuurstof

(incl. temperatuurmeting)

Chlorofyl Fluorescentie

(CF)

Fotosynthese

(incl. PAR-meting)
effklein

Zuurtegraad

(pH)

Voor de zuurstof en de pH sensor hebben we naast een optrode die rechtstreeks in het medium wordt geplaatst, ook een niet invasieve of contactloze versie beschikbaar. Hierbij wordt vanuit de buitenzijde van een medium, de parameter aan de binnenzijde gemeten door middel van een coatingsticker. Hiermee kun je bijvoorbeeld het zuurstofverbruik van zaden tijdens de kieming meten. Wanneer je in het bezit van een sendot sensor bent, heb je een read out probe extra nodig en coatingstickers die reageren op zuurstof of op pH. Met de handheld sensor kun je dan ook eenvoudig contactloos meten.

Software

De data van onze sensoren kan worden uitgelezen via onze software: FluoMini Sensor Software Suite. De laatste versie van de software kun je eenvoudig downloaden en installeren op je computer. Om je goed op weg te helpen is er een handleiding beschikbaar.

Koppelingen

Onze sensoren zijn verkrijgbaar in verschillende varianten om koppeling met klimaatcomputers en dataplatforms mogelijk te maken.

Onze analoge variant koppel je gemakkelijk en snel aan klimaatcomputers. De digitale variant kan communiceren met het 30Mhz en Lets Grow platform. Ook kunnen onze sensoren gereed gemaakt worden voor een connectie met Klimlink en Aranet. Daarnaast bieden we onze eigen dataplatform, de SenBox, ook aan. 

Aanschaf

Onze sensoren kunnen zowel gekocht als gehuurd worden. Bij koop ben je direct eigenaar van de sensor en bij huur betaal je een vooraf afgesproken bedrag per maand. Na minimaal zes maanden heb je de keuze de huur te verlengen, de gehuurde sensor voor het resterende bedrag te kopen of over te gaan tot aanschaf van een nieuwe sensor. 

Bij koop en huur is er de mogelijkheid om additionele diensten af te nemen. We kunnen de installatie verzorgen, een training geven en je de eerste paar maanden ondersteunen bij een juiste data interpretatie. Samen halen we het maximale resultaat uit de sensoren.

Handig om te weten

Persoonlijk en onafhankelijk advies

Beslissingen nemen op basis van vuistregels, intuïtie en giswerk is verleden tijd. Met onze sensoren is nauwkeurige betrouwbare data beschikbaar om weloverwogen keuzes te maken.

Om maximaal resultaat uit de digitalisatie te halen is een goed inzicht in de data essentieel. Wij helpen al onze klanten op weg door begrijpelijke handleidingen, telefonische instructie of persoonlijke training. Voor onafhankelijke feedback en ervaringen bieden wij de mogelijkheid om direct in contact te komen met professionele adviseurs.

Vul uw gegevens in voor
het maken van een afspraak.