Nieuws

Sendot introduceert de fotosynthese-efficiency sensor

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De nieuwe en innovatieve sensor van Sendot geeft inzicht in de actuele fotosynthese-efficiency van de plant. Het gemeten resultaat geeft aan hoe de plant om gaat met haar groeifactoren als temperatuur, instraling, CO2, zuurstof in de mat en VPD en is dus een waardevolle parameter om tijdens de teelt te volgen.

De meerwaarde

De huidige range aan producten die de fotosynthese-efficiency meten zijn veelal onderzoeksinstrumenten en vaak lastig in te passen in een teeltsturing. Een handzaam en mobiel instrument, dat eventueel eenvoudig aangesloten kan worden op een klimaatcomputer, met een goede prijs/kwaliteitverhouding is daarom een meerwaarde om de groei van de plant te kunnen volgen. De fotosynthese-efficiency sensor van Sendot geeft resultaten die vergelijkbaar zijn met referentie meetinstrumenten.

Uitvoeren van metingen

De mobiele handsensor werkt eenvoudig. Je bevestigt een clip aan het blad, waarna je via het sensordisplay een meting kan starten. Naast deze ad-hoc meting, kan de sensor in het veld loggen zodat gedurende weken de fotosynthese eventueel in combinatie met de lichtintensiteit (optioneel) gemonitord kan worden.

Neem contact met ons op

Door het monitoren van de fotosynthese-efficiency kunnen er betere keuzes gemaakt worden om de plant optimaal te laten groeien. Met het meetinstrument van Sendot is er een handzame en duurzame sensor op de markt waarmee dit continu gedaan kan worden. Voor vragen over bovenstaand artikel, pers- en interviewverzoeken en / of verdere informatie over onze nieuwe sensor kunt u met ons contact op nemen via info@https://sendot.nl.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van sensor-nieuwtjes en interessante datamogelijkheden 

Vul uw gegevens in voor
het maken van een afspraak.