Nieuws

Sendot actief in labautomatisering

Groen Agro Control-Festo_EDV8749

Sendot heeft de laatste jaren ruim ingezet op de ontwikkeling van chemo-optische sensoren. Deze sensoren zijn zeer goed te gebruiken om laboratoriumprocessen verder te automatiseren.

Voor een gerenommeerd laboratorium hebben we recent XYZ Portaal robots geproduceerd die naadloos geïntegreerd zijn in hun proces. Het doel was om twee analyseprocessen te automatiseren. Twee robots die batchgewijs 400 monsters kunnen meten voor het bepalen van pH, EC en het bufferend vermogen. Een tweede type robot is gebouwd voor het bepalen van Fosfaat in grondmonster extracten door middel van een colorimetrische bepaling, batchgewijs in 200 monsters. De colorimetrische spectrometer is door Sendot zelf ontwikkeld. Beide projecten zijn turn-key opgeleverd op klantspecificatie.

Voordelen en succesfactoren

Voor het laboratorium betekenen deze twee robots dat een belangrijk deel van hun proces de handmatige uitgevoerde analyse volledig geautomatiseerd gemaakt zijn, met als voordeel meer uitgevoerde analyses binnen een bepaalde tijd en minder fouten door menselijk handelen.

Neem contact met ons op

Heeft u een labautomatiseringsuitdaging dan kunnen we u wellicht assisteren om uw analyse te vertalen naar een geautomatiseerd systeem.  Wij bespreken dit graag in een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Bel ons op +31 (0)30 636 8477 of stuur een mail naar info@https://sendot.nl.

Vul uw gegevens in voor
het maken van een afspraak.