News

Nieuwe zaadscanner present op zaadtechniekevent

sendot seed

Vanochtend is Seed meets Technology van start gegaan. Gaandeweg de ochtend druppelden de bezoekers steeds harder binnen, compleet in lijn met de regen buiten. Drie dagen lang komen bedrijven in en om de zaadtechnologiesector bij elkaar bij Vertify in Zwaagdijk. Een vijftigtal bedrijven is aanwezig met een stand of een handelstafel. Ook is er een uitgebreid presentatieprogramma. 


Blik op de beursvloer rond 11.00 uur dinsdagochtend

Eén van de aanwezige bedrijven is Centor Europe. Bij dat bedrijf in de stand is zuurstof mini-zaadscanner van Sendot te zien. Het is volgens Commercieel Manager Erwin Gräfe ‘een flexibel onderzoeks-instrument’ om de zaadademhaling te meten door niet-invasieve zuurstofmeting. “De O2 mini is ontwikkeld om de zaadkwaliteit te bepalen in een vroege fase van het teeltproces of zelfs in het lab.”

De praktische basis van het systeem maakt het volgens Erwin relevant voor het bestuderen van de kiemkracht, de levensvatbaarheid van het zaad, de homogeniteit van de kieming en het effect van priming, coating en pelleting op de zaadkwaliteit. 


Zaadscanner Sendot

Klik hier voor het originele bericht.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van sensor-nieuwtjes en interessante datamogelijkheden 

Vul uw gegevens in voor
het maken van een afspraak.